Objavljeno: 29. 3. 2021. u 08:00
Administrator

Universitas

U 137. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

– Dekan Stjepan Ćosić o hrvatskom identitetu i značenju hrvatskoga grbovlja (str. 12–14)

– Prof. Danijel Labaš o važnosti medijskoga odgoja i obrazovanja (str. 20–22)

– Prorektor Tonći Lazibat o financiranje javnih sveučilišta kao strateškoj zadaća države (str. 11)

– Razgovor sa stručnjacima o problemima ispitne tjeskobnosti (str. 16–17)

– Prorektor Miljenko Šimpraga o godini inovacija na Sveučilištu u Zagrebu (str. 4–5)

– Briga o hrvatskom šumskom bogatstvu – analiza stručnjaka za šumarstvo (str. 24–25)

Osim navedenoga, Universitas donosi razgovore s istaknutim pojedincima, vijesti iz sveučilišnoga života te predstavlja uspješne studente, znanstvenike, projekte, skupove i knjige.

PDF broja 137 može se preuzeti ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.

Teme iz hrvatskoga akademskoga života odnedavno su dostupne i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. To su sada platforme za predstavljanje doga–'aja na Sveučilištu u Zagrebu, s naglaskom na predstavljanje uspjeha, postignuća i projekata studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha im je dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS