Objavljeno: 9. 6. 2017. u 16:38
Uređeno: 9. 6. 2017. u 16:38
Josip Papak

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu pregledalo je studentske radove koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te je izabralo ukupno 184 rada u pet kategorija: 123 rada u a) kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora), 28 u b) kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), 4 u d) kategoriji za "veliki" timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), 7 u e) kategoriji za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova i 22 u f) kategoriji za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

 

Dobitnici Rektorove nagrade 2016./2017.

 

Među nagrađenima su i studenti Hrvatskih studija:

Kategorija: (a) Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora)

Kristina Trampuš, Lucia Šare (mentor: doc. dr. sc. Marinko Šišak) -  Kriza multikulturalizma: Nejasna vizija društva u članicama Europske unije

Tomislav Pavlović (mentor: doc. dr. sc. Miroslav Rajter) - Razlike u psihičkoj dobrobiti žena oboljelih od endometrioze s obzirom na relaps simptoma bolesti

 

Čestitamo studentima Hrvatskih studija i njihovim mentorima na ostvarenom uspjehu kao i svim ostalim nagrađenim studentima Sveučilišta u zagrebu.

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u četvrtak 6. srpnja 2017. u 10 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kennedyjev trg 6. Prigodom svečane podjele nagrada organizirana je i izložba postera nagrađenih radova dobitnika Rektorove nagrade i bit će otvorena od 6. do 13. srpnja 2017. na Ekonomskomu fakultetu.

Upute za postavljanje izložbe postera dobitnika Rektorove nagrade na: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/dobitnici-rektorove-nagrade-za-akademsku-godinu-20162017/

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS