Objavljeno: 3. 5. 2017. u 13:00
Radoslav Sakač

U tijeku je postupak određivanja termina nadoknade nastave, koja nije održana za trajanja blokade nastavnog procesa na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlenici i vanjski suradnici obaviješteni su da u dogovoru s administrativnim službama i sukladno važećem rasporedu nastave utvrde termine nadoknade, a u svrhu ispunjavanja svih predviđenih nastavnih obveza do 9. lipnja 2017., kako bi se na vrijeme i u zakazanom roku proveli ispitni rokovi. O terminima nadoknade studenti će pravovremeno biti obaviješteni od strane profesora i putem oglasne ploče i konsolidiranog rasporeda nadoknade nastave.  

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS