Objavljeno: 6. 11. 2017. u 11:48
Administrator

„Dominikanci i školstvo u Bolu na Braču“ - tema je znanstvenog kolokvija koji će u organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu biti održan u petak 10. studenoga 2017. u 10 sati u Dome kulture u Bolu na Braču. Kolokvij se održava u povodu 110. obljetnice osnivanja dominikanske gimnazije u Bolu (1907. - 2017.). Nakon pozdravnih riječi organizatora o dominikanskom školstvu u Hrvatskoj govorit će akademik Franjo Šanjek. Dr. sc. Zvonko Džankić dat će kratak povijesni pregled o dominikanskoj gimnaziji u Bolu. O školovanju dominikanaca bolskih profesora u Fribourgu u Švicarskoj govorit će prof. dr. sc. Anto Gavrić. Dr. sc. Renata Burai predstavit će izvještaje o pedagoškom nadzoru dominikanske gimnazije tridesetih godina XX. st., a dr. sc. Tanja Baran literarno-novinarske dosege dominikanskih gimnazijalaca u Bolu. Na kraju će doc. dr. sc. Marinko Šišak govoriti o bolskim dominikancima i izgradnji nacionalne svijesti.

plakat kolokvija

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS