Objavljeno: 6. 11. 2017. u 12:00
Administrator

Znanstveni skup o Miloradu Mediniju održat će se, kao šesnaesti u nizu skupova u sklopu projekta Hrvatski književni povjesničari, u Zagrebu i Dubrovniku od 9. do 11. studenoga 2017. Organizator skupa su Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa suorganizatorima: Filozofskim fakultetom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim filološkim društvom iz Zagreba, Ogrankom Matice hrvatske u Varaždinu, Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli te Sveučilištem u Zadru, a pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Znanstveni skup o Miloradu Mediniju, na kojem će svoje znanstvene prinose izložiti tridesetak znanstvenika iz Hrvatske i inozemstva, započeti će s prvom radnom sjednicom u Preporodnoj dvorani palače Narodnoga doma, u četvrtak 9. studenoga 2017. u 9 sati. Druga radna sjednica Znanstvenoga skupa o Miloradu Mediniju održat će se u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku, u petak 10. studenoga s početkom u 10 sati. Istoga dana, u poslijepodnevnim satima, održat će se i treća sjednica s početkom u 16 sati kojom će se zatvoriti radni dio znanstvenoga skupa.

Program i knjižica sažetaka

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS