Objavljeno: 26. 11. 2017. u 11:38
admin

22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je u Studentskom centru (Savska 25) od 23. do 25. studenoga 2017. Kao i uvijek, bila je namijenjena poglavito maturantima, ali su ponešto za sebe mogli naći i aktualni studenti preddiplomskih i diplomskih studija kao i zainteresirani za nastavak studiranja na poslijediplomskoj razini. Dio sadržaja tradicionalno je usmjeren na informiranje o mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere, međunarodne razmjene, stipendijama kao i o studentskom životu općenito.

Štand Hrvatskih studija bio je prigodno uređen u ruhu 25 godina postojanja uz slogan „Upiši-uči-radi ono što voliš“. Naši volonteri marljivo su dijelili promotivne materijale o Hrvatskim studijima i odgovarali na raznorazne upite zainteresiranih posjetitelja. Maturanti su iz prve ruke mogli čuti kako je studirati na Hrvatskim studijima te koje posebnosti nude naši studijski programi. Volontiralo je 20 studenata različitih godina i smjerova čime smo upotpunili raznoliku sliku naših studenata i studija Hrvatskih studija.

Štand Hrvatskih studija posjetili su, između ostalih, rektor Damir Boras, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i pročelnik Hrvatskih studija Mario Grčević, koji se u petak 24. i subotu 25. studenoga dulje zadržao s maturantima i našim volonterima.

U posebnom programu „Najbolje sa Sveučilišta“, nizu predavanja, znanstvenih i umjetničkih prezentacija, u ime Hrvatskih studija govorila je doc. dr. sc. Lovorka Brajković, povjerenica za osiguravanje kvalitete, studijske programe i cjeloživotnu naobrazbu o temi: Emocionalna zrelost i psihološka dobrobit - put ka uspjehu.

Hvala svima koji su nas posjetili; vidimo se dogodine!

Fotogalerija Hrvatski studiji na Smotri Sveučilišta u Zagrebu 2017.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS