Objavljeno: 27. 11. 2017. u 11:56
Administrator

Kraće predavanje, kao primjer onoga što se i kako radi na Hrvatskim studijima, budućim studentima u četvrtak 23. studenoga 2017. u 14.15 na 22. Smotri Sveučilišta u Zagrebu održala je povjerenica za osiguravanje kvalitete, studijske programe i cjeloživotnu naobrazbu Hrvatskih studija, nastavnica s Odsjeka za psihologiju i voditeljica Savjetovališta Hrvatskih studija doc. dr. sc. Lovorka Brajković, klinička psihologinja.

Svrha je njezina istupa bila približiti iskustvo studiranja na Hrvatskim studijima.

Sažetak je toga predavanja da su emocije sastavni dio većine ljudskih aktivnosti. Mogućnost uočavanja, izražavanja, razlikovanja, razumijevanja i upravljanja emocijama uvelike pridonosi psihološkoj dobrobiti. Netko može biti iznimno inteligentan, steći veliku količinu znanja, biti iznimno obrazovan, ali ipak zakazuje i ne biva uspješan na radnom mjestu ni u životu. Razlozi se mogu potražiti u emocionalnoj inteligenciji, jer ona uvelike određuje kvalitetu odnosa s drugim ljudima; koliko ćemo uspješno rješavati probleme i kako ćemo se ponašati u situacijama koje nam predstavljaju problem. Emocionalno inteligentne osobe imaju bolju sposobnost prilagodbe novim situacijama, motivirano pristupaju izazovima, bolje planiraju i postižu ciljeve u životu. I važno je reći da se sve to može naučiti i uvježbati!

Prezentacija povjerenice Brajković može se vidjeti ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS