Objavljeno: 30. 11. 2017. u 11:09
Administrator

U auli Sveučilišta u Zagrebu 28. studenoga 2017. održan je prvi Sveučilišni dan kvalitete. Cilj skupa jest razmjena iskustava u procesima sustava osiguravanja kvalitete i poticanje svih dionika na zajednički dijalog o kulturi kvalitete na Sveučilištu u Zagrebu, ali i na nacionalnoj razini.

Uvodnim riječima skup su otvorili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak i ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek.

Nakon dobrodošlice i uvodnih riječi, predavanje je održao rektor Damir Boras o temi: „Unutarnja prosudba sustava osiguravanja kvalitete Sveučilišta u Zagrebu primjenom revidiranih ESG-standarda“.

Potom su održana predavanja o primjeni, prilagodbi i specifičnostima u području osiguravanja kvalitete s predavačima iz različitih područja Sveučilišta u Zagrebu. Sudionici skupa upoznati su s aktualnostima u području osiguravanja kvalitete u sustavu visokoga obrazovanja, različitim nastojanjima i izazovima osiguravanja kvalitete.

Nakon razmjena dobre prakse i panel-rasprave, koju su moderirali prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mirjana Hruškar i predsjednik Odbora za upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Markučić, iskustva o ustroju i radu sustava osiguravanja kvalitete podijelili su predstavnici ostalih sedam sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

S Hrvatskih studija nazočili su povjerenica za osiguravanje kvalitete, studijske programe i cjeloživotnu naobrazbu doc. dr. sc. Lovorka Brajković i stručni suradnik u Uredu za osiguravanje kvalitete Josip Papak.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS