Objavljeno: 30. 11. 2017. u 11:09
Darko Čokor

U auli Sveučilišta u Zagrebu 28. studenoga 2017. održan je prvi Sveučilišni dan kvalitete. Cilj skupa jest razmjena iskustava u procesima sustava osiguravanja kvalitete i poticanje svih dionika na zajednički dijalog o kulturi kvalitete na Sveučilištu u Zagrebu, ali i na nacionalnoj razini.

Uvodnim riječima skup su otvorili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak i ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek.

Nakon dobrodošlice i uvodnih riječi, predavanje je održao rektor Damir Boras o temi: „Unutarnja prosudba sustava osiguravanja kvalitete Sveučilišta u Zagrebu primjenom revidiranih ESG-standarda“.

Potom su održana predavanja o primjeni, prilagodbi i specifičnostima u području osiguravanja kvalitete s predavačima iz različitih područja Sveučilišta u Zagrebu. Sudionici skupa upoznati su s aktualnostima u području osiguravanja kvalitete u sustavu visokoga obrazovanja, različitim nastojanjima i izazovima osiguravanja kvalitete.

Nakon razmjena dobre prakse i panel-rasprave, koju su moderirali prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mirjana Hruškar i predsjednik Odbora za upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Markučić, iskustva o ustroju i radu sustava osiguravanja kvalitete podijelili su predstavnici ostalih sedam sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

S Hrvatskih studija nazočili su povjerenica za osiguravanje kvalitete, studijske programe i cjeloživotnu naobrazbu doc. dr. sc. Lovorka Brajković i stručni suradnik u Uredu za osiguravanje kvalitete Josip Papak.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS