Objavljeno: 1. 12. 2017. u 09:33
Darko Čokor

EFPSA (European Federation of Psychology Students’ Associations) najveće je udruženje studenata psihologije u Europi. Ukupno broji 33 države članice, a studentima pruža mogućnosti za akademski, profesionalni i osobni razvoj kroz razne događaje i projekte. Postoji ukupno 12 EFPSA događaja od kojih je jedan i EFPSA dan koji se održava istovremeno na raznim lokacijama u svim državama članicama u čemu sudjeluje i Hrvatska. EFPSA dan sprema se u Osijeku, Rijeci, Zadru, Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ali i kod nas na Hrvatskim studijima. Cilj događaja je promidžba EFPSA-e, načina rada organizacije, prilika i usluga koje nudi. Predstavit će se i nadolazeći 32. EFPSA-in kongres na Malti, a zainteresirani će se moći pribilježiti za loto gdje će imati priliku osvojiti besplatno mjesto na kongresu! Ako želite saznati više o EFPSA-i, čuti iskustva kolega koji su već neko vrijeme njeni aktivni članovi te vidjeti kako se i sami možete uključiti, dođite u srijedu, 6. prosinca (dvorana Gospić) u terminu od 14:20 do 15:50 na EFPSA dan HS-a! Veselimo se vašem dolasku!

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS