Objavljeno: 6. 12. 2017. u 16:39
Darko Čokor

U sklopu 4. studentske konferencije Hrvatske udruge odnosa s javnošću (HUOJ) u srijedu su u Zagrebu dodijeljene nagrade Mlada nada, a studentice i studenti Odsjeka za komunikologiju Hrvatskih studija proglašeni su dobitnicima u dvije od tri nagrađivane kategorije. Diplomski rad Karoline Zelenike pod naslovom „Važnost javnosti u strateškoj komunikaciji kulturnih institucija: primjer GDK „Gavella“ ocijenjen je najboljim diplomskim radom iz odnosa s javnošću, obranjenim na hrvatskim višim i visokim učilištima u protekloj akademskoj godini.

U kategoriji Komunikacijski plan dobitnici su Antea Anđelić, Dora Kušanić, Ines Marinčić i Vanio Smoković, koji su u sklopu kolegija Praktikum odnosa s javnošću izradili komunikacijski projekt za Društvo hrvatskih književnika pod naslovom „Uberi knjigu, dohvati prijateljstvo“.

Čestitamo svim nagrađenim studenticama i studentima te njihovim mentoricama doc.dr.sc. Jeleni Jurišić, dr.sc. Tanji Grmuši i mr.sc. Matildi Kolić Stanić.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS