Objavljeno: 8. 12. 2017. u 08:46
Administrator

„Ponosni smo na naše studente, na znanstvene projekte, na vanjske suradnike“, rekao je za TV emisiju Sveučilišni Zagreb na Z1-televiziji izv. prof. dr. sc. Mario Grčević, pročelnik Hrvatskih studija, 16. studenoga 2017. u prigodi obilježavanja 25. obljetnice Hrvatskih studija u Preporodnoj dvorani palače Narodnoga doma HAZU u Zagrebu.

Na tom se visokom učilištu školuje gotovo tisuću i pol studenata na sedam različitih studijskih smjerova, a prof. Grčević ističe da oni studenti koji su završili Hrvatske studije uglavnom pronađu posao.

„Imaju probleme kao i svi ostali, ali koliko čujem, studenti Hrvatskih studija uglavnom jesu pronašli posao, a onaj dio koji nije, izložen je sličnim problemima kao svi ostali“, poručuje pročelnik.

Nakon 25 godina Hrvatski studiji imaju puno toga s čime se može pohvaliti, te pročelnik Grčević ističe: „Ponosni smo na naše studente, na znanstvene projekte, na vanjske suradnike.“

https://www.youtube.com/watch?v=8Peg9WDCxaw

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS