Objavljeno: 12. 12. 2017. u 17:35
Uređeno: 12. 12. 2017. u 17:40
Darko Čokor

Sveučilište u Zadru (Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja) i Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu predstavili su u ponedjeljak, 11. prosinca u 12 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2) Zbornik o Đuri Šurminu, petnaesti zbornik iz edicije Hrvatski književni povjesničari. Na predstavljanju su sudjelovali prof. dr. sc. Josip Lisac, izv. prof. dr. sc. Robert Bacalja, doc. dr. sc. Katarina Ivon, Tomislav Vodička, prof., i glavni urednik Zbornika prof. dr. sc. Tihomil Maštrović.

 

Pozivnica na predstavljanje Zbornika o Đuri Šurminu

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS