Objavljeno: 14. 2. 2018. u 10:32
Iva Ćalić

Poštovani,

pozivamo vam na ciklus interaktivnih predavanja „Pričajmo o ljubavi“ koji će se održavati u prostorijama knjižnice Hrvatskih studija tri utorka za redom, 27.2., 6.3. i 13.3. s početkom u 17:00h. Voditelj interaktivnih predavanja je naš bivši student, psiholog pripravnik, Dario Antić.

Prijaviti se možete osobno ili putem e-pošte: dario.antic.1@hotmail.com

 

Knjižnica Hrvatskih studijaIstraživanja pokazuju kako su kod kvalitetnih i istinskih intimnih romantičnih odnosa, oženjeni pojedinci/ke (ili osobe s partnerom/icom) zdraviji, zadovoljniji, uspješniji, rjeđe traže pomoć liječnika, osjećaju veću dobrobit od neoženjenih, udovaca/ica ili razvedenih. Također, smrtnost bračnih parova je znatno manja nego kod neudanih žena i neoženjenih muškaraca. No, kod mnogih brakova, na žalost, dolazi do velikih bračnih problema koje ne znaju sami riješiti pa im se događa upravo suprotni efekt.
Loši bračni odnosi i niska bračna kvaliteta loše utječu na zdravlje. Primjerice, kod bračnih partnera povećavaju krvni tlak i ubrzavaju rad srca, pogotovo kod žena. Nadalje, supružnici iz nekvalitetnih brakova lošije spavaju, češće se žale i traže stručnu pomoć. Moguće reakcije supružnika na nekvalitetan brak jest i privremena blaža depresija, te dugotrajnija bolest - teži oblik depresije.
Ciklus interaktivnih predavanja „Pričajmo o ljubavi“ zamišljen je kao priprema mladih ljudi, željnih rada na sebi i svojem odnosu, za ispunjavajuće i zadovoljavajuće intimne romantične odnose. Polaznici će kroz tri predavanja dobiti temeljno znanje potrebno za kvalitetnu komunikaciju u intimnom romantičnom odnosu.
Mnoga istraživanja pokazuju povezanost životne sreće sa srećom vlastitog intimnog romantičnog odnosa. Dolazak na ova predavanja može biti jedan od koraka prema vlastitom životnom zadovoljstvu.Gdje?


Prostorije Knjižnice Hrvatskih studija.

Kada?


- 27.2.2018 u 17:00h - 19:00h. Kako komuniciraju žene i muškarci?

- 6.3.2018. u 17:00h - 19:00h. Kako ne/komuniciraju sretni i zadovoljni parovi?

- 13.3.2018. u 17:00 - 19:00h. Slušaš li me? Čuješ li me?

Kako se prijaviti?
Javiti se na e-poštu: dario.antic.1@hotmail.com  ili osobno u knjižnicu.

Voditelj interaktivnih predavanja:
Dario Antić, mag.psych.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS