Objavljeno: 12. 3. 2018. u 17:13
Josip Papak

Klub studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu - Feniks prošli je petak u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina organizirao prikupljanje uzoraka za upis u registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži pod nazivom "Želim život!". Prikupljena su 43 uzorka, što znači 43 potencijalna darivatelja i 43 potencijalnih darovanih života. Vjerujemo kako je ovo prva u nizu ovakvih akcija i kako će ovaj humani događaj postati tradicija u koju će biti uključeno sve više studenata Hrvatskih studija. 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS