Objavljeno: 19. 3. 2018. u 13:48
Dunja Jurić Vukelić

Pozivamo sve zainteresirane na predstavljanje rada Savjetovališta Hrvatskih studija!

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 26. ožujka u 17.30h u dvorani Zagreb.

Na predstavljanju ćemo razgovarati o našim trenutnim aktivnostima te o planovima daljnjih aktivnosti Savjetovališta. Porazgovarat ćemo i o tome što ste nam vi napisali, vezano uz svoje potrebe i interese u pogledu rada Savjetovališta.

Nastojat ćemo dati kratke odgovore i na sljedeća (često postavljana) pitanja:

- Savjetovanje - što je to?

- Savjetovanje - za koga, kako i kada? 

- Koje su specifičnosti karijernog savjetovanja? 

- Psiholog, psihijatar, psihoterapeut - tko je tko i tko što radi?

- A što su to različiti psihoterapijski pravci?

Sve vaše ideje, pitanja i prijedlozi su dobrodošli! Veselimo se susretu!

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS