Objavljeno: 16. 4. 2018. u 10:09
Darko Čokor

Karaševo, travanj 2018.

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu i Zajedništvo Hrvata u Rumunjskoj (Uniunea Croaţilor din România) održali su Studijski kolokvij 7. travnja 2018. u 12:00 sati u Karaševu, prelijepome mjestu Hrvata u Rumunjskoj. Predavanja su započela u župnoj crkvi Uznesenja Blažene djevice Marije gdje je vlč. Petar Rebegila održao zanimljivo predavanje o povijesti mjesta i crkve.

Ispred crkve

U crkvi 1

U crkvi 2

Predavanja su nastavljena u  Domu kulture, nakon čega je uslijedila i razmjena knjiga i publikacija. Hrvatski studiji su donirali više od 50 knjiga karaševskoj knjižnici. 

knjige

Prije predavanja u Domu kulture

Predavači, Dom kulture

Slušači, Dom kulture

Sudionici skupa bili su Petar Hategan, ispred Demokratske zajednice Hrvata iz Rumunjske, Jakob Domanjanc, knjižničar u Općinskoj knjižnici Karaševo, Davor Piskač, predstojnik Odsjeka za Kroatologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Rudolf Barišić s Odsjeka za hrvatski latinitet Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Lucian Borić, predsjednik Društva studenata kroatologije Cassius te Tomislava Kopić predsjednica Udruge studenata latinskog jezika Res Publica. Nakon održanoga predavanja domaćini su nas počastili finim ručkom.

objed

Popis obavijesti

Informacije

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su i ustrojeni 16. studenoga 1992., isprva samo kao dvosemestralni Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Taj je program potom preoblikovan u program redovitog četverogodišnjeg studija.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS