Objavljeno: 26. 4. 2018. u 12:37
Darko Čokor

ZAGREB, 25. travnja 2018. – Na zagrebačkom kampusu i u prostorijama Hrvatskih studija u srijedu 25. travnja od 11 do 17 sati održan je Dan otvorenih vrata Hrvatskih studija za maturante i maturantice srednjih škola. Predstavljeni su im programi i uvjeti studiranja, a kroz zanimljiva predavanja, izlaganja i radionice profesora, studenata, predstavnika studentskih udruga i alumnija, buduće studente se željelo zainteresirati za jedan od studijskih programa. Uz ugodno druženje s maturantima i nastavnicima, Dan otvorenih vrata Hrvatskih studija imao je i izravan prijenos u programu Radio Sljemena. Novinar Ivan Hlupić razgovarao je sa studentima o razlozima zbog kojih po njihovu mišljenju, maturanti trebaju odabrati Hrvatski studije za nastavak svoga školovanje.

Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli organizaciji i održavanju manifestacije.

Posebno srdačno zahvaljujemo volonterima te ih pozivamo da dođu kod Renate Burai po svoje knjižice i upišu sate volontiranja.

Pogledajte fotogaleriju.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS