Objavljeno: 26. 4. 2018. u 12:37
Darko Čokor

ZAGREB, 25. travnja 2018. – Na zagrebačkom kampusu i u prostorijama Hrvatskih studija u srijedu 25. travnja od 11 do 17 sati održan je Dan otvorenih vrata Hrvatskih studija za maturante i maturantice srednjih škola. Predstavljeni su im programi i uvjeti studiranja, a kroz zanimljiva predavanja, izlaganja i radionice profesora, studenata, predstavnika studentskih udruga i alumnija, buduće studente se željelo zainteresirati za jedan od studijskih programa. Uz ugodno druženje s maturantima i nastavnicima, Dan otvorenih vrata Hrvatskih studija imao je i izravan prijenos u programu Radio Sljemena. Novinar Ivan Hlupić razgovarao je sa studentima o razlozima zbog kojih po njihovu mišljenju, maturanti trebaju odabrati Hrvatski studije za nastavak svoga školovanje.

Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli organizaciji i održavanju manifestacije.

Posebno srdačno zahvaljujemo volonterima te ih pozivamo da dođu kod Renate Burai po svoje knjižice i upišu sate volontiranja.

Pogledajte fotogaleriju.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS