Objavljeno: 15. 5. 2018. u 09:58
Josip Papak
Kulturijada 2018.

Studentski zbor Hrvatskih studija organizira 16. svibnja prvu Kulturijadu Hrvatskih studija.

Kulturijada počinje u 11. sati u dvorani Zagreb.

Radi se o studentskoj manifestaciji na kojoj će se zainteresiranima ponuditi raznolik sadržaj vezan uz kulturu, kulturnu djelatnost, umjetnost i kulturnu raznolikost. Održat će se fotoizložbe i videoprojekcije studentskih fotografija i filmova, predavanja i razmjene iskustava o putovanju i upoznavanju različitih kultura i običaja, kao i sadržaji usko vezani uz hrvatsku kulturu i umjetnost. 

Više informacija možete pronaći na: https://bit.ly/2KoC7xT

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS