Objavljeno: 15. 5. 2018. u 09:58
Josip Papak
Kulturijada 2018.

Studentski zbor Hrvatskih studija organizira 16. svibnja prvu Kulturijadu Hrvatskih studija.

Kulturijada počinje u 11. sati u dvorani Zagreb.

Radi se o studentskoj manifestaciji na kojoj će se zainteresiranima ponuditi raznolik sadržaj vezan uz kulturu, kulturnu djelatnost, umjetnost i kulturnu raznolikost. Održat će se fotoizložbe i videoprojekcije studentskih fotografija i filmova, predavanja i razmjene iskustava o putovanju i upoznavanju različitih kultura i običaja, kao i sadržaji usko vezani uz hrvatsku kulturu i umjetnost. 

Više informacija možete pronaći na: https://bit.ly/2KoC7xT

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS