Objavljeno: 29. 5. 2018. u 19:32
Administrator

Te Deum 2018.

Pozivaju se zainteresirani studenti i profesori na svečanu Misu zahvalnicu Te Deum. Njome će se u četvrtak 7. lipnja 2018. s početkom u 19 sati u zagrebačkoj katedrali tradicionalno obilježiti završetak 349. akademske godine (2017./2018.).

Euharistijsko slavlje predvodit će mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

Poziv upućuju rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i dekan Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta prof. dr. sc. Mario Cifrak.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS