Objavljeno: 29. 5. 2018. u 19:32
Administrator

Te Deum 2018.

Pozivaju se zainteresirani studenti i profesori na svečanu Misu zahvalnicu Te Deum. Njome će se u četvrtak 7. lipnja 2018. s početkom u 19 sati u zagrebačkoj katedrali tradicionalno obilježiti završetak 349. akademske godine (2017./2018.).

Euharistijsko slavlje predvodit će mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

Poziv upućuju rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i dekan Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta prof. dr. sc. Mario Cifrak.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS