Objavljeno: 14. 6. 2018. u 21:17
Administrator

Sveučilište u Zagrebu objavilo je 14. lipnja 2018. dobitnike Rektorove nagrade za akademsku godinu 2017./2018. Od 172 rada nagrađeno je čak pet radova koje je predložilo Znanstveno-nastavno vijeće Hrvatskih studija 30. svibnja 2018. Tako je ukupno 18 studenata Hrvatskih studija izabrano za dobitnike Rektorove nagradu za akademsku godinu 2017./18.

Rektorova nagrada je nagrada kojom se nagrađuju najbolji studentski radovi znanstvenoga sadržaja odnosno umjetnička ostvarenja, a dodjeljuje se radi poticanja znanstvenoistraživačkoga i umjetničkoga rada te promicanja studentskoga stvaralaštva.

U kategoriji nagrade za individualni znanstveni rad u području društvenih znanosti Rektorovu nagradu dobivaju: Dora Popović i Jelena Žipovski za rad: Kvaliteta života kod pacijentica koje boluju od raka dojke: uloga depresivnosti, anksioznosti, aleksitimije i obrambenih mehanizama mentorice doc. dr. sc. Lovorke Brajković.

U kategoriji nagrade za individualni znanstveni rad u području humanistički znanosti laureat je: Ante Bećir za rad Bellum intestinum: Trogirska komuna početkom XIV. stoljeća mentora doc. dr. sc. Tomislava Popića.

U kategoriji nagrade za timski znanstveni rad u području društvenih znanosti Rektorovu nagradu primit će: Lovro Borovec, Marko Prpić i Matej Hrupelj za rad: Profesionalizacija hrvatske policije u kontekstu ukupnih reformskih procesa policije u zajednici, i Marga Hajdin, Nina Kajser i Martina Kočiš za rad Podrška hrvatske javnosti suvremenim pristupima resocijalizacije maloljetnih počinitelja kaznenih djela mentorice izv. prof. dr. sc. Irene Cajner Mraović.

U kategoriji nagrade za timski umjetnički rad u umjetničkom području dobitnici su: Nikolina Dominković, Dino Škare, Tomislav Cifrek, Jasna Licitar, Ana Krešimira Smiljanić, Andrea Višnjić, Franka Troha, Sara Bačani i Lea Berković za rad Svršetak igre mentorice doc. dr. sc. Karoline Vrban Zrinski.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS