Objavljeno: 26. 6. 2018. u 08:48
Administrator

Universitas

Novi broj Universitasa donosi vijest s predstavljanja knjige nastavnika Hrvatskih studija (str. 19), zaključak Rektorskoga zbora kako kadrovska politika nije posao Ministarstva znanosti (str. 4), primjedbe na prijedlog zakona o vrjednovanju kvalitete visokih učilišta i znanstvenih ustanova (str. 5), izvješće o radu Povjerenstva za uređenje sustava znanosti (str. 3), prilozi o dodjeli počasnoga doktorata Draganu Čoviću (str. 7), s tribine o inovacijama (str. 12), razgovore s Fernandom Lolasom Stepkeom o bioetici (str. 20-21) i Velimirom Srićom o suvremenom menadžmentu (str. 22), raščlambu istraživanja o hrvatskim srednjoškolcima (str.10), prikaz novoga zakona o studentskom radu (str. 13) i vijesti o događanjima u Rektoratu i na sastavnicama sveučilišta u Zagrebu i Splitu. PDF broja 104 možete preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS