Objavljeno: 26. 6. 2018. u 08:48
Administrator

Universitas

Novi broj Universitasa donosi vijest s predstavljanja knjige nastavnika Hrvatskih studija (str. 19), zaključak Rektorskoga zbora kako kadrovska politika nije posao Ministarstva znanosti (str. 4), primjedbe na prijedlog zakona o vrjednovanju kvalitete visokih učilišta i znanstvenih ustanova (str. 5), izvješće o radu Povjerenstva za uređenje sustava znanosti (str. 3), prilozi o dodjeli počasnoga doktorata Draganu Čoviću (str. 7), s tribine o inovacijama (str. 12), razgovore s Fernandom Lolasom Stepkeom o bioetici (str. 20-21) i Velimirom Srićom o suvremenom menadžmentu (str. 22), raščlambu istraživanja o hrvatskim srednjoškolcima (str.10), prikaz novoga zakona o studentskom radu (str. 13) i vijesti o događanjima u Rektoratu i na sastavnicama sveučilišta u Zagrebu i Splitu. PDF broja 104 možete preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS