Objavljeno: 30. 7. 2018. u 17:49
Administrator

Universitas

Novi broj Universitasa donosi subesjedu sa Stjepanom Štercom o novom studiju demografije i hrvatskoga iseljeništva (str. 18-19), priče o velikim uspjesima hrvatskih znanstvenika (str. 2-3), izvješća s dodjele Rektorove nagrade (str. 4-6), s promaknuća doktora znanosti (str. 16-17) i s Trećega Hrvatskoga iseljeničkoga kongresa (str. 19), osvrt o obrazovanju odraslih (str. 23) i drugo.

PDF broja 105 možete preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS