Objavljeno: 25. 9. 2018. u 16:26
Administrator

Universitas

107. broj mjesečnika Universitasa donosi prilog u spomen akademiku Grdeniću (str. 5), o popunjenosti varaždinskih studentskih domova (str. 5), razgovor s akademikom Davorinom Rudolfom (str. 8-10), izvješće s konferencije „Računalne igre u obrazovanju“ (str. 10), prikaz nacionalnog akademskoga športa (str. 12 i 13), prilog o poslijediplomskom studiju organizacije i menadžmenta (str.14), vijest o medaljama za inovatore (str. 14), izvješće s okrugloga stola o Bolonjskom procesu (str. 15), prilog o Noći istraživača u Zagrebu (str. 16), izvješće o konferenciji o sredozemnim otocima na Visu (str. 22) i razgovor s dr. Marinom Soptom o iseljeništvu: „Dijaspora može izvući Hrvatsku iz moralne i gospodarske krize“ (str. 23). PDF broja 107 možete preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS