Objavljeno: 10. 10. 2018. u 11:07
Uređeno: 10. 10. 2018. u 11:11
Dario Knežić

Matica hrvatska

Na natječaj se mogu prijaviti kandidatkinje i kandidati koji ispunjavaju ove uvjete:

- prosjek ocjena u dosadašnjem studiju iznad 4,0
- prijaviti se mogu studenti 3. godine preddiplomskog studija novinarstva/komunikologije, odnosno 1. i 2. godine diplomskog studija novinarstva/komunikologije sa Sveučilišta u Zagrebu.

Prednost pri izboru imat će kandidatkinje i kandidati koji:

- se samostalno koriste računalom,
- imaju izrazitu sklonost timskom radu,
- posjeduju dodatne vještine i znanja,
- se bave izvannastavnim aktivnostima,
- imaju iskustva u radu udruga,
- imaju objavljene radove u novinarstvu ili znanosti,
- su dobitnici nagrada ili posebnih priznanja.

Pisanu prijavu na natječaj zajedno sa životopisom i motivacijskim pismom potrebno je poslati e-poštom na adresu mcvjetko@matica.hr do 15. listopada 2018. Na istu adresu možete se obratiti za sva pitanja u vezi natječaja i Komunikološke škole.
Razgovori s kandidatima koji zadovolje minimalne uvjete održat će se po završetku roka za prijavu.

 

Natječaj za polaznike generacije 2018.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS