Objavljeno: 3. 11. 2018. u 11:51
Administrator

U sklopu aktivnosti Studentskoga zbora ustrojen je Studentski pjevački zbor Hrvatskih studija. Probe se održavaju pod vodstvom naše studentice i pjevačice Nikoline Dominković srijedom u 18 sati u dvorani Zagreb. Njegov prvi javni nastup bit će na proslavi Dana Hrvatskih studija 16. studenoga 2018. godine.
Pozivam sve studente Hrvatskih studija i njihove prijatelje da se uključe u rad Studentskoga pjevačkoga zbora Hrvatskih studija!

Pročelnik Hrvatskih studija
izv. prof. dr. sc. Mario Grčević

P. S. Zainteresirani molim da se jave Nikolini Dominković na e-adresu ndominkov@hrstud.hr.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS