Objavljeno: 6. 11. 2018. u 17:22
Administrator

Drage studentice i studenti, 


Predstavljamo vam međunarodni projekt “TandEM: Towards Empowered Migrant Youth in Southern Europe” koji se provodi u Hrvatskoj, Cipru, Grčkoj, Italiji, Malti i Španjolskoj. Nositelj projekta je International Organization for Migration (IOM) u suradnji s European University Association (EUA) i Comunità Religiosa Islamica Italiana (COREIS). U okviru projekta, pokrenut će se kampanja na društvenim mrežama kako bi se širile vrijednosne poruke uključivosti, jednakosti i pozitivnih učinaka multikulturalizma. Usmjeravajući se na područje obrazovanja, kroz kampanju se žele podijeliti pozitivne priče o integraciji kao i omogućiti mladim osobama iskazivanje njihovih osobnih priča o migraciji, borbi s predrasudama, stereotipima i ksenofobijom. U okviru kampanje, naglasak će biti stavljen na suradnju između mladih koji dolaze iz trećih zemalja odn. općenito stranaca i njihovih vršnjaka u Hrvatskoj, koja će im pomoći u njihovom međusobnom podupiranju u izgradnji inkluzivnog društva. Glavni komunikacijski kanali medijske kampanje su Facebook i službena mrežna stranica TandEM projekta. 

U ovoj projektnoj aktivnosti potrebna nam je pomoć studenata iz razloga što se navedena kampanja bavi upravo mladim osobama i onime što oni mogu činiti kako bi izgradili multikulturalnu i pozitivnu okolinu za sve. 

Iz tog razloga traže se volonteri za sljedeće aktivnosti: 

  • informiranje IOM-a (International Organization for Migration) o lokalnim događanjima vezanim za teme projekta (multikulturalizam, integracija, inkluzija, ne-diskriminacija itd.)
  • dostavljanje sadržaja (fotografije, video snimke, kratke vijesti i sl.) o bilo kojoj vrsti suradnje ili izgradnje veza među mladim Hrvatima i njihovim vršnjacima iz ostalih zemalja (radionice, predavanja, kulturna događanja, zajedničke sportske i slobodne aktivnosti, društvene akcije itd.), koje će biti objavljene na Facebook stranici TandEM Croatia
  • organiziranje događanja (uz pomoć IOM-a) koji promoviraju inkluziju i integraciju (na primjer: okrugli stolovi, prezentacije, glazbena događanja, radionice, kvizovi i sl.)
  • povezivanje IOM-a  s osobama koje žele podijeliti svoju priču o integraciji, pristupu obrazovanju, preprekama i sl. ili dijeljenje vlastitih priča o tome
  • dijeljenje drugih zanimljivih sadržaja (npr. zanimljivi statistički podaci, članci i relevantne teme, umjetnička djela s dozvolom za objavljivanje i sl.)
  • pomoć u organizaciji Global Migration Film Festivala koji će se održati krajem studenog ili početkom prosinca
  • širenje informacija o projektu, njegovim ciljevima, događanjima, mogućnostima sudjelovanja te o foto/video natjecanju koje će se odvijati u prvoj polovici 2019. godine. 

   
Jeste li strani student/ica?

Zainteresirani smo za tvoju priču!

Želimo da s nama podijeliš svoj pogled na život u Hrvatskoj, obrazovni sustav, osobni stupanj integracije, mogućnosti i prepreke za mlade u Hrvatskoj. Tvoja priča i tvoj pogled pomoći će nam izgraditi inkluzivnije društvo i opću svijest o potrebama mladih, posebno u području visokog obrazovanja. 

Ukoliko misliš da imaš potrebne vještine koje bi ovaj projekt učinile uspješnim i želiš proširiti svoje vidike, javi nam se na: mkatic@iom.int. Volonteri koji nam se pridruže u provedbi navedenih aktivnosti dobit će potvrdu o uključenosti u TandEM projekt.  

Za sve zainteresirane studente organizirat će se uvodni sastanak na kojem će se pružiti detaljnije informacije o načinima potencijalne suradnje na projektu.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS