Objavljeno: 23. 11. 2018. u 11:38
Administrator
Kolona sjećanja u Vukovaru 2012. godine
Kolona sjećanja u Vukovaru 2012. godine, slika M.M.

 

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, pripremili smo program koji će se održati u dvorani Zagreb Hrvatskih studija, 26. studenoga 2018. (ponedjeljak) u 16 sati.

Program:

  • Prikazivanje dokumentarnoga filma Hrvatske televizije „Slika Hrvatske – Vukovar 2012.“, autorice Karoline Vidović Krišto (24 minute)
  • Predavanje prof. Emine Simunić: Dinamika psihoterapijskoga rada s traumatskim iskustvom ratnoga silovanja u programu „Ja sam mnogo više od moje traume“

Rado Vas očekujemo!

 

Plakat poziva

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS