Objavljeno: 28. 11. 2018. u 10:52
Administrator

Universitas

U 109. Universitasu, između ostaloga, obrađene su sljedeće teme: izvješće s Dana Hrvatskih studija i prikaz rada Hrvatskih studija (str. 11), analiza misije i vrjednovanja uspješnosti sveučilišta (str. 3), predstavljanje najuspješnijih studenata – športaša na zagrebačkom Sveučilištu (str. 4), analiza obrazovnoga sustava Predsjednice Rektorskoga zbora prof. Dijane Vican (str. 5), prikaz slučaja mobbinga na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (str. 8-9), izvješće s Dana Prometnoga fakulteta (str. 12) i Dana Veterinarskoga fakulteta (str. 20), veliko izvješće i reportaža sa Smotre Sveučilišta u Zagrebu (str. 16-17), reportaža iz Poslijediplomskoga središta Dubrovnik Sveučilišta u Zagrebu (str. 18), uspjesi nastavnika i studenata Sveučilišta u Zagrebu (str. 19), intervju s prof. Vladimirom Andročecom o tehnološkom razvoju (str. 22-23), najava velikog studentskoga športskoga spektakla u Zagrebu (str. 31) i izvješće sa Svjetskoga kongresa saksofonista (str. 32).

PDF broja 109 možete preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS