Objavljeno: 4. 12. 2018. u 16:53
Josip Papak

Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je u Studentskom centru (Savska 25) od 22. do 24. studenoga 2018. Kao i prethodnih godina, 23. izdanje Smotre Sveučilišta bilo je namijenjeno poglavito maturantima, ali su ponešto za sebe mogli naći i aktualni studenti preddiplomskih i diplomskih studija kao i zainteresirani za nastavak studiranja na poslijediplomskoj razini. Dio sadržaja tradicionalno je usmjeren na informiranje o mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere, međunarodne razmjene, stipendijama, kao i o studentskom životu općenito.

Naši volonteri marljivo su dijelili prigodne promotivne materijale o Hrvatskim studijima i odgovarali na raznorazne upite zainteresiranih posjetitelja. Maturanti su iz prve ruke mogli čuti kako je studirati na Hrvatskim studijima te koje posebnosti nude naših osam studijskih programa i to: sedam studija za kombiniranje u dvopredmetnom studiranju i četiri studija za jednopredmetno studiranje. Volontiralo je 19 studenata različitih godina i smjerova čime smo upotpunili raznoliku sliku naših studenata i studija Hrvatskih studija. Na štandu je ove godine sudjelovalo i osam nastavnika različitih studijskih smjerova.

U posebnom programu predstavljanja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i znanstvenih područja, Hrvatske studije predstavljali su doc. dr. sc. Lovorka Brajković, povjerenica za osiguravanje kvalitete, studijske programe i cjeloživotnu naobrazbu i Ana Petak, asistentica na Odsjeku za psihologiju.

Hvala svima koji su nas posjetili; vidimo se dogodine!

Fotogalerija Hrvatski studiji na Smotri Sveučilišta u Zagrebu 2018.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS