Objavljeno: 4. 12. 2018. u 17:24
Administrator

Društvo studenata povijesti „Ivan Lučić – Lucius“ organizira XVI. Dies historiae, znanstveni skup s temom „Prvi svjetski rat: sto godina nakon“.

Ovogodišnji Dies historiae održat će se 5. prosinca 2018., u dvorani 2 zgrade Ekonomskog fakulteta na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj s početkom u 10 sati.


Opsežne posljedice i promijene koje Prvi svjetski rat ostavlja svijetu predstavljaju opravdan razlog za ime kojim se taj rat naziva u historiografiji - Veliki rat. Kako se taj sukob najčešće predstavlja samo u svjetlu stradanja i negativnih događaja, cilj nam je ovim znanstvenim skupom prikazati i drugu, pozitivniju stranu Velikog rata sačinjenu od svih pozitivnih promjena nasljeđenih u društvu te razvojem i moderniziranjem istih.

Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate ovaj tradicionalan festival povijesne znanosti te u ugodnoj atmosferi i kroz zanimljive rasprave naučite poneku novu informaciju o pozitivnim stranama Prvog svjetskog rata!"

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/367851843787114/

Program skupa

Plakat

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS