Objavljeno: 27. 12. 2018. u 10:57
Administrator

Universitas

U 110. broju hrvatskim sveučilišnih novina Universtitas može se pročitati: Razgovor s prof. Tadom Jurićem o iseljavanju Hrvata u Njemačku (str. 17), Prikaz knjige o životu u doba kiborga doc. Ivane Greguric (str. 19), Izvješće s konferencije o migracijama i razgovor organizatoricom dr. Marinom Perić Kaselj (str. 22), Počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu Danielu Hagegeu (str. 2), Izvješće sa sjednice Rektorskoga zbora (str. 4-5), Dan kvalitete Sveučilišta u Zagrebu (str. 7), Slavljenički tramvaj o 350. obljetnici Sveučilišta u Zagrebu (str. 7), Dan Ekonomskoga fakulteta (str. 8), Promocija inozemnih doktora znanosti Sveučilišta u Zagrebu (str. 10), Vijesti iz hrvatskoga sveučilišnoga športa (str. 12-13), Okrugli stol HAZU o biomedicini (str. 14), Razgovor s novim voditeljem kulture SC-a Davorom Šišmanovićem - (str. 15), Tribina u povodu stote nagrade za inovacije Sveučilištu u Zagrebu (str. 16) i Studentski pogled na Smotru Sveučilišta u Zagrebu (str. 24).

PDF broja 110 može se preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS