Objavljeno: 3. 1. 2019. u 09:58
Administrator

Sveučilište u Zagrebu
i
Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij
„Intelektualno vlasništvo“

pozivaju Vas na panel - diskusiju
„Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu EU: članci 11. i 13.“
u petak, 11. siječnja 2019. godine, u 11 sati,
u auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14.

Uz rektora Damira Borasa i prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije na Sveučilištu u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenka Šimpragu  te voditeljicu studija izv. prof. dr. Romanu  Matanovac Vučković, sudionici panel rasprave biti će ministrica kulture, dr. sc. Nina Obuljen Koržinek te europarlamentarci: Dubravka Šuica, Jozo Radoš i Željana Zovko. O samoj temi i njenoj važnosti za intelektulano vlasništvo te autorska prava na digitalnom tržištu više u samom pozivu.

 

Poziv - PDF dokument

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS