Objavljeno: 14. 1. 2019. u 12:19
Administrator

Natječaj Europske komisije za stažiranje otvoren je od 10. siječnja do 4. veljače 2018. (u podne prema bruxelleskom vremenu) za razdoblje stažiranja od 1. listopada 2019. do 29. veljače 2020. Svake godine Europska komisija nudi dva petomjesečna plaćena staža za više od 1300 stažista, prevoditelja ili administrativnoga osoblja i to od 1. ožujka ili 1. listopada. 

Stažiranje u institucijama Europske unije dobra je prilika za stjecanje iskustva o načinima funkcioniranja institucija Europske unije, procesu donošenja odluka, kao i zakonodavstva. Ujedno, to je prilika i za sudjelovanje u svakodnevnim poslovnim procesima institucija, stjecanje praktičnoga iskustva, ali i primjenu stečene teorije tijekom sveučilišnoga studija. Osim toga, život u multikulturalnom i višejezičnom okruženju donosi nova cjeloživotna iskustva, kontakte te je vrijedna referenca za daljnje profesionalno usavršavanje.

Stažisti su raspoređeni u svim uredima Europske komisije, kao i agencijama smještenim uglavnom u Bruxellesu, ali i u Luxembourgu i u cijeloj EU. Opis poslova ovisi o službi kojoj je stažist dodijeljen. 

Proces prijave sastoji se od registracije u online sustavu te popunjavanje online-obrasca. 

Svi zainteresirani više informacija o stažiranju u EK mogu pronaći OVDJE.

Prijave: https://ec.europa.eu/stages/how-to-apply/application-procedure_en 

Više informacija o stažiranju u drugim institucijama Europske unije:

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS