Objavljeno: 14. 1. 2019. u 12:19
Administrator

Natječaj Europske komisije za stažiranje otvoren je od 10. siječnja do 4. veljače 2018. (u podne prema bruxelleskom vremenu) za razdoblje stažiranja od 1. listopada 2019. do 29. veljače 2020. Svake godine Europska komisija nudi dva petomjesečna plaćena staža za više od 1300 stažista, prevoditelja ili administrativnoga osoblja i to od 1. ožujka ili 1. listopada. 

Stažiranje u institucijama Europske unije dobra je prilika za stjecanje iskustva o načinima funkcioniranja institucija Europske unije, procesu donošenja odluka, kao i zakonodavstva. Ujedno, to je prilika i za sudjelovanje u svakodnevnim poslovnim procesima institucija, stjecanje praktičnoga iskustva, ali i primjenu stečene teorije tijekom sveučilišnoga studija. Osim toga, život u multikulturalnom i višejezičnom okruženju donosi nova cjeloživotna iskustva, kontakte te je vrijedna referenca za daljnje profesionalno usavršavanje.

Stažisti su raspoređeni u svim uredima Europske komisije, kao i agencijama smještenim uglavnom u Bruxellesu, ali i u Luxembourgu i u cijeloj EU. Opis poslova ovisi o službi kojoj je stažist dodijeljen. 

Proces prijave sastoji se od registracije u online sustavu te popunjavanje online-obrasca. 

Svi zainteresirani više informacija o stažiranju u EK mogu pronaći OVDJE.

Prijave: https://ec.europa.eu/stages/how-to-apply/application-procedure_en 

Više informacija o stažiranju u drugim institucijama Europske unije:

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS