Objavljeno: 7. 3. 2019. u 14:42
Sara Paraga

Pozivamo Vas na okrugli stol informativno edukativnog sadržaja Put do Sveučilišta - iskustva i poteškoće osoba s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja u organizaciji Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija koji će se održati u Knjižnici Hrvatskih studija 12. ožujka 2019. od 10.00 do 12.00 sati.

Organizacijom okruglog stola Znanstveni zavod Hrvatskih studija želi otvoriti dijalog akademske zajednice i osoba s invaliditetom, ispitati mogućnosti i prepreke s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno suočavaju u sustavu visokog obrazovanja, potaknuti njihovo veće uključenje u studiranje, te istražiti načine kako im olakšati put prema realizaciji njihovih akademskih ciljeva, potencijala i još kvalitetnijoj integraciji u sveučilišni život i znanstvenu zajednicu.

U raspravi će sudjelovati predstavnici Hrvatskog sabora, Zajednice saveza osoba s invaliditetom (SOIH), akademske zajednice i drugih relevantnih institucija.

Program okruglog stola možete preuzeti ovdje.

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS