Objavljeno: 11. 3. 2019. u 10:39
Administrator

Studenti Hrvatskih studija

U ponedjeljak, 4 ožujka 2019., u Hrvatskom saboru održan je Simulirani parlament koji je okupio studente Sveučilišta u Zagrebu. Studenti su na jedan dan postali saborski zastupnici te su raspravljali o PRIJEDLOGU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SUZBIJANJU ZLOUPORABE DROGE. Na kraju sjednice zakon je prihvaćen potrebnom većinom glasova uz usvojena 2 amandmana oporbe.

Namjera simulacije je upoznati studente sa zakonodavnim postupkom te radom i organizacijom Sabora. 

Kao „zastupnici“ s Hrvatskih studija ove godine sudjelovali su: Paolo Deltin, Zdeslav Indir, Karlo Kovač i Ivan Kučina.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS