Objavljeno: 25. 3. 2019. u 14:17
Administrator

Universitas

U 112. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati: Rektorski zbor: Granski kolektivni ugovor je neprovediv i proturječan postojećim pravnim aktima (str. 2–3), Docentu Tomislavu Janoviću s Hrvatskih studija oduzeto znanstveno zvanje (str. 3), Prikaz 350. obljetnice Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta i razgovor s dekanom Marijem Cifrakom (str. 6–7), Željeznička maketa na Fakultetu prometnih znanosti (str. 14), Inovacijski centar Nikola Tesla novi pokretač gospodarstva (str. 16–17), Razgovor s novom studentskom pravobraniteljicom Sveučilišta u Zagrebu (str. 18–19), Prikaz Nacionalnoga plana za ugrožene skupine studenata (str. 20–21); Razgovor o ovisnostima studenata s prof. Zoranom Zoričićem, vodećim stručnjakom za ovisnosti (str. 22–23); Na Hrvatskim studijima održan okrugli stol o studentima s invalidnošću (str. 24), Predstavljene usmene i pučke pjesme moliških Hrvata (str. 28) i Vijesti iz hrvatskoga sveučilišnoga športa (str. 30–32)

PDF broja 112 može se preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS