Objavljeno: 28. 3. 2019. u 14:36
Administrator

Poštovane kolegice studentice, poštovani kolege studenti,

pozivamo vas na predavanje koje će održati Mikko Salo iz Finske 11. travnja 2019. od 13,45 do 15,30 za studente novinarstva i komunikologije, ali i sve ostale zainteresirane, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Predavanje Mikke Sala održat će se u okviru Dana medijske pismenosti (8. – 12. 4.), a organizira ga Agencija za elektroničke medije s finskim veleposlanstvom, koje je partner Dana medijske pismenosti.

Predavanje će biti posvećeno temi važnosti kvalitetnog novinarstva, gatekeepinga i provjeravanja činjenica, a Mikko Salo govorit će iz vlastitoga iskustva jer je osnivač finskog fact checkera. No, na predavanju će predstaviti i svoje uvide u problem dezinformacija (posebice u kontekstu izbora) te razmišljanja o važnosti medijske pismenosti.

prof. dr. sc. Danijel Labaš

 

Životopis predavača, na engleskome jeziku

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS