Objavljeno: 28. 3. 2019. u 14:36
Administrator

Poštovane kolegice studentice, poštovani kolege studenti,

pozivamo vas na predavanje koje će održati Mikko Salo iz Finske 11. travnja 2019. od 13,45 do 15,30 za studente novinarstva i komunikologije, ali i sve ostale zainteresirane, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Predavanje Mikke Sala održat će se u okviru Dana medijske pismenosti (8. – 12. 4.), a organizira ga Agencija za elektroničke medije s finskim veleposlanstvom, koje je partner Dana medijske pismenosti.

Predavanje će biti posvećeno temi važnosti kvalitetnog novinarstva, gatekeepinga i provjeravanja činjenica, a Mikko Salo govorit će iz vlastitoga iskustva jer je osnivač finskog fact checkera. No, na predavanju će predstaviti i svoje uvide u problem dezinformacija (posebice u kontekstu izbora) te razmišljanja o važnosti medijske pismenosti.

prof. dr. sc. Danijel Labaš

 

Životopis predavača, na engleskome jeziku

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS