Objavljeno: 12. 4. 2019. u 13:02
Administrator

Ogulin

Ove 2019. godine Gimnazija Bernardina Frankopana u Ogulinu svečano obilježava 100. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom pozvani stručnjaci različitih znanstvenih profila u Gimnaziji drže predavanja posvećena knezu Bernardinu Frankopanu (1453.–1529.), hrvatskomu velikanu, glasovitom u Europi svoga doba, čije ime Gimnazija ponosno nosi. Prošloga tjedna, 5. travnja, prof. dr. sc. Sanja Vulić s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu održala je u Gimnaziji predavanje naslovljeno „Jezik u središnjoj Hrvatskoj u doba Bernardina Frankopana“. Prije predavanja srdačno su ju pozdravile ravnateljica Gimnazije Sanja Dubić, prof., i nastavnica hrvatskoga jezika Marija Trdić, prof. Osim gimnazijskih nastavnika i učenika, predavanju su nazočili i sa zanimanjem ga pratili predsjednici i članovi Katedre Čakavskoga sabora Modruše i Ogranka Matice hrvatske u Ogulinu. Nakon predavanja predavačici su brojna pitanja postavljali ne samo vanjski gosti na predavanju nego i pojedini učenici. Svi su izrazili veliko zadovoljstvo zbog vrlo jasnoga i svima razumljivoga razlaganja inače vrlo zahtjevne teme.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS