Objavljeno: 29. 4. 2019. u 08:00
Uređeno: 29. 4. 2019. u 14:34
Administrator

Universitas

U 113. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati: Indijski predsjednik na Sveučilištu u Zagrebu (str. 2), Alumnijska priča guvernera Borisa Vujčića i plivačice Dine Levačić (str. 2), Prikaz skandaloznoga izlaganja državnoga tajnika Tome Antičiča o znanosti u Hrvatskoj (str. 3), Prikaz konferencije o etici u športu (str. 5), Emeritus Matko Marušić o novim projektima (str. 6), Predstavljen hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (str. 7), Osvrt prof. Šimprage na nepostojanje politike obrazovanja odraslih (str. 8), Međunarodni uspjeh inovacije Ruconbar Građevinskoga fakulteta (str. 9), Sveučilišni Dan knjige (str. 10), Apel prof. Darka Polšeka protiv retrogradne ideologozacije Filozofskog fakulteta (str. 11–12), Studentske inovacije za pametne gradove (Inovacijski centar Nikola Tesla) (str. 16–17), Intervju s Marijom Kotarski – prvom hrvatskom studenticom u kolicima koja je išla na razmjenu Erasmus (str. 22-23), Priča o doktoratu poljske studentice o Franji Tuđmanu (str. 26), Prikaz knjige o islamskoj arhitekturi u Hrvatskoj (str. 27) i Vijesti iz sveučilišnoga športa (str. 30–32).

PDF broja 113 može se preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS