Objavljeno: 2. 5. 2019. u 14:29
Administrator

Svim studentima i djelatnicima Hrvatskih studija omogućen je pristup jezičnim korpusima SketchEngine-a do ožujka 2022. Početna stranica je:

https://auth.sketchengine.eu

SE

Treba kliknuti na tamnoplavi gumb Institutional login.

U sljedećem prozoru treba utipkati AAI i prihvatiti pružatelja usluge AAI@EduHr odnosno kliknuti na njega.

Konačno u prozoru s adresom login.aaiedu.hr treba unijeti AAI@EduHr pristupne podatke.

Dalje je potrebno stvoriti korisnički račun, prihvatiti prava uporabe, te dalje rabiti navedenu uslugu.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS