Objavljeno: 10. 5. 2019. u 16:20
Administrator

U računalnoj učionici Rijeka u glavnoj zgradi Hrvatskih studija potkraj ožujka 2019. postavljeno je 28 novih računala, s novim većim zaslonima, te Intelovim obradnicima (procesorima) osmoga naraštaja i3 8100. Svako računalo ima i novi zaslon od 24 inča (60 cm), najveći koji stane na postojeće stolove. Nove su i tipkovnice i miševi. Nastavnici i studenti su prema prvim reakcijama vrlo zadovoljni. Tako je u dvorani Rijeka nakon 12 godina obnovljen „tehnološki park“ za kvalitetnije održavanje nastave, rad na računalima i mreži. Prethodna računala bila su već dotrajala i spora, ali su uspješno održavana do kraja zime.

U tijeku su intenzivni radovi na obnovi računalne opreme kojom će u najskorije vrijeme predavaonica Slavonski Brod postati druga računalna učionica Hrvatskih studija, također s 28 radnih mjesta za studente.

Prošle godine su u čitaonici Knjižnice Hrvatskih studija instalirana i studentima na raspolaganje stavljena 24 računala. Tako će za rad i učenje studentima Hrvatskih studija biti na raspolaganju ukupno 80 računala.

računalna učionica Rijeka

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS