Objavljeno: 10. 5. 2019. u 16:20
Administrator

U računalnoj učionici Rijeka u glavnoj zgradi Hrvatskih studija potkraj ožujka 2019. postavljeno je 28 novih računala, s novim većim zaslonima, te Intelovim obradnicima (procesorima) osmoga naraštaja i3 8100. Svako računalo ima i novi zaslon od 24 inča (60 cm), najveći koji stane na postojeće stolove. Nove su i tipkovnice i miševi. Nastavnici i studenti su prema prvim reakcijama vrlo zadovoljni. Tako je u dvorani Rijeka nakon 12 godina obnovljen „tehnološki park“ za kvalitetnije održavanje nastave, rad na računalima i mreži. Prethodna računala bila su već dotrajala i spora, ali su uspješno održavana do kraja zime.

U tijeku su intenzivni radovi na obnovi računalne opreme kojom će u najskorije vrijeme predavaonica Slavonski Brod postati druga računalna učionica Hrvatskih studija, također s 28 radnih mjesta za studente.

Prošle godine su u čitaonici Knjižnice Hrvatskih studija instalirana i studentima na raspolaganje stavljena 24 računala. Tako će za rad i učenje studentima Hrvatskih studija biti na raspolaganju ukupno 80 računala.

računalna učionica Rijeka

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS