Objavljeno: 14. 5. 2019. u 14:28
Administrator

EU logo

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na predavanje i diskusiju uoči predstojećih izbora za Europski parlament, koje će se održati u utorak 21. svibnja 2019. s početkom u 11 i 30 u prostoru knjižnice Hrvatskih studija.

Predavanje i diskusiju organizira Znanstveni zavod Hrvatskih studija u suradnji s Odsjekom za sociologiju.

Cilj predavanja je informirati primarno studente o političkom sustavu Europske unije (i načinima njegova funkcioniranja) sa znanstvenog stajališta i stajališta EU institucija. 

Uvodni govor na temu Europska unija na raskrižju u kontekstu EU izbora održat će izv. prof. dr.sc. Mladen Puškarić s Odsjeka za sociologiju. 

S političkim sustavom Europske unije i načinima njegovog funkcioniranja upoznat će nas gostujući predavač s dugogodišnjim iskustvom rada u Europskoj komisiji Filip Tanay, voditelj koordinacijskog tima Komisije unutar jedinice Europskog semestra.

Očekujemo i zanimljivu diskusiju na temu predstojećih EU izbora. 

Pozivaju se svi, a posebno studenti i svi oni čije je područje interesa blisko navedenim temama da se uključe u raspravu. 

Predviđeno trajanje predavanja i diskusije je sat vremena.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS