Objavljeno: 15. 5. 2019. u 10:50
Administrator

Pozivamo sve zainteresirane studente, svih studijskih smjerova, na sudjelovanje na Ljetnoj školi "Informacijska tehnologija i mediji" u Zadru, koja će se održati od 28. do 30. kolovoza 2019.

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu imaju mogućnost osigurati besplatno sudjelovanje, put i smještaj za 25 studenata, koji se mogu prijaviti za sudjelovanje do 22. svibnja na mail kvaliteta@hrstud.hr.

U slučaju većega broja zainteresiranih studenata, prijave će se rangirati sukladno kriterijima za dodjelu Pročelnikove nagrade najboljim studentima (duljina studiranja, prosjek ocjena; Rektorova nagrada, demonstratura).

Cilj škole je međusveučilišna i interdisciplinarna suradnja radi brzoga prijenosa znanja i vještina iz područja medijske i informacijske pismenosti kako bi se ojačalo medijsko obrazovanje studenata te budućih mladih znanstvenika za učinkovitu primjenu nove komunikacijske tehnologije i kritički osviješten pristup ulozi medija u društvu. Ove godine posebna pozornost bit će usmjerena na temu „mediji i psihologija“.

Više o programu Ljetne škole možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://conference.unizd.hr/itmed2019/raspored/

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS