Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 2. 6. 2019. u 16:30
Uređeno: 2. 6. 2019. u 16:31
Ivan Perkov
Gostujuće predavanje: prof. dr. Zoran...

U sklopu kolegija "Društveno odgovorno djelovanje" čiji su nositelji prof. dr. Renato Matić i Ivan Perkov, mag. soc. uz suradnju asistenta Erika Brezovca, mag. soc., u ponedjeljak, 3. lipnja 2019. održat će se gostujuće predavanje prof. dr. Zorana Zoričića, vodećega hrvatskoga stručnjaka s područja ovisnosti.

 

 

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 3. lipnja u 14.30h u dvorani Čakovec na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Profesor Zoran Zoričić vodeći je stručnjak s područja ovisnosti u zemlji, subspecijalist je za bolesti ovisnosti, predstojnik Zavoda za alkoholizam i druge ovisnosti na Klinici za psihijatriju KBC-a Sestre Milosrdnice, voditelj Referentnog centra Ministarstva zdravlja za ovisnosti, izvanredni profesor Stomatološkog fakulteta i Više medicinske škole, voditelj  Kolegija za bolesti ovisnosti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta,  predavač na doktorskom studiju Kineziološkog fakulteta.

Predsjednik je Hrvatskog društva za alkoholizam i druge ovisnosti pri Hrvatskom liječničkom zboru i Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara, kojeg je kroz zadnjih deset godina revitalizirao. Utemeljitelj je i voditelj „Ljetne alkohološke škole“, a dao je značajan doprinos i u organiziranju nekoliko međunarodnih Alpe-Adria kongresa o bolestima ovisnosti.

Dopredsjednik je WACAT-a - svjetskog udruženja klubova liječenih alkoholičara. Kodirektor je međunarodne specijalističke škole o ovisnostima u Kotoru, u Crnoj Gori, koja se odvija pod pokroviteljstvom „Europskog centra za mir i razvoj organizacije Ujedinjenih naroda.“ Napisao je sveučilišni udžbenik, te je koautor više udžbenika i stručnih knjiga i stotinjak znanstveno-stručnih radova.  Osnivač je psihosocioterapijskih  grupa KLOK-a, oglednog modela za tretman patoloških kockara.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS