Objavljeno: 3. 6. 2019. u 11:18
Iva Ćalić
Predstavljanje Topoteke "Zagreb...

Pozivamo vas na predstavljanje digitalnog arhiva  Topoteka „Zagreb povijesni centar“
zajedničkog projekta konzorcija ICARUS-HR i Hrvatskih studija koje će se održati dana 11. lipnja 2019. g. u 11.00h u prostorijama Knjižnice Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu,  Borongajska cesta 83 d, 10 000 Zagreb.

 

Pozivnicu možete preuzeti ovdje

Prisutnima će se obratiti u ime Odjela Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Karolina Vrban Zrinski, Povjerenica za znanost.  
 
U ime konzorcija ICARUS-HR-a Predsjednica doc. dr.sc. Vlatka Lemić, Voditeljica Ureda za arhivsku građu Sveučilišta u Zagrebu.  U ime Državnog arhiva u Zagrebu Darko Rubčić, prof., ravnatelj Arhiva.
 
U ime Hrvatskog željezničkog muzeja  dr. sc. Tamara Štefanac, ravnateljica Muzeja.
 
O Topoteci će govoriti: dr. sc. Valerija Macan Lukavečki, voditeljica projekta i studenti Matej Đurić i Fran Šimović.  
Ujedno uz obilježavanje Međunarodnog dana arhiva bit će otvorena   izložba Državnog arhiva u Bjelovaru „Arhivi i digitalizacija – od mikrofilma do digitalnog arhiva“ koju će predstaviti gđa. Martina Krivić Lekić, ravnateljica Arhiva.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS