Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 3. 6. 2019. u 11:18
Iva Ćalić
Predstavljanje Topoteke "Zagreb...

Pozivamo vas na predstavljanje digitalnog arhiva  Topoteka „Zagreb povijesni centar“
zajedničkog projekta konzorcija ICARUS-HR i Hrvatskih studija koje će se održati dana 11. lipnja 2019. g. u 11.00h u prostorijama Knjižnice Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu,  Borongajska cesta 83 d, 10 000 Zagreb.

 

Pozivnicu možete preuzeti ovdje

Prisutnima će se obratiti u ime Odjela Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Karolina Vrban Zrinski, Povjerenica za znanost.  
 
U ime konzorcija ICARUS-HR-a Predsjednica doc. dr.sc. Vlatka Lemić, Voditeljica Ureda za arhivsku građu Sveučilišta u Zagrebu.  U ime Državnog arhiva u Zagrebu Darko Rubčić, prof., ravnatelj Arhiva.
 
U ime Hrvatskog željezničkog muzeja  dr. sc. Tamara Štefanac, ravnateljica Muzeja.
 
O Topoteci će govoriti: dr. sc. Valerija Macan Lukavečki, voditeljica projekta i studenti Matej Đurić i Fran Šimović.  
Ujedno uz obilježavanje Međunarodnog dana arhiva bit će otvorena   izložba Državnog arhiva u Bjelovaru „Arhivi i digitalizacija – od mikrofilma do digitalnog arhiva“ koju će predstaviti gđa. Martina Krivić Lekić, ravnateljica Arhiva.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS