Objavljeno: 26. 9. 2019. u 15:45
Uređeno: 30. 9. 2019. u 09:53
Renata Burai

Upis na sveučilišne diplomske studije održat će se od ponedjeljka 30. rujna do petka 4. listopada 2019. prema sljedećem rasporedu:                                                     

Ponedjeljak, 30. rujna – Psihologija, jednopredmetna Kroatologija

Utorak, 1. listopada – Komunikologija, jednopredmetna Povijest
 

Srijeda, 2. listopada – jednopredmetna Sociologija, dvopredmetna Filozofija

Četvrtak, 3. listopada – dvopredmetni Hrvatski latinitet, dvopredmetna Kroatologija

Petak, 4. listopada –  dvopredmetna Povijest

Na upis pristupnik treba donijeti:

 

  • potvrdu o uplati 250 kn za troškove upisa;
  • dvije fotografije (format 4 x 6 cm)

Za studente 1. godine diplomskih studija na Hrvatskim studijama nastava u ak. god. 2019./2020. počet će u ponedjeljak 7. listopada 2019. prema rasporedu predavanja objavljenom na mrežnim stranicama Hrvatskih studija.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS