Objavljeno: 26. 9. 2019. u 16:43
Uređeno: 26. 9. 2019. u 16:43
Renata Burai

Početak nastave u zimskom semestru akademske godine 2019./2020. za studente preddiplomskoga studija i 2. godinu diplomskoga studija bit će u ponedjeljak, 30. rujna 2019.

Za studente preddiplomskoga studija od ponedjeljka, 30. rujna 2019. predavat će se obvezni i izborni predmeti, a za studente 2. godine diplomskoga studija predavat će se obvezni predmeti i izborni (samo ako je nastavnik zaposlenik Hrvatskih studija). Svi izborni predmeti za 2. godinu diplomskoga studija predavat će se od ponedjeljka 7. listopada 2019.

Nastava za studente 1. godine diplomskih studija počinje u ponedjeljak, 7. listopada 2019. godine.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS