Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 30. 9. 2019. u 13:28
Administrator

Uvodnim predavanjem, na kojem se u dvorani Zagreb okupio nastavnike svih studijskih grupa i 280 studenata prve godine integriranoga i preddiplomskih studijskih programa, započela je XXVIII. nastavna godina na Hrvatskim studijima te je inauguriran studij demografije i hrvatskoga iseljeništva.

Nakon izvođenja državne himne Lijepa naša sve nazočne pozdravili su pročelnik Mario Grčević i povjerenik za nastavu i studente Dario Vučenović. Predavanje o temi Suvremeni hrvatski izazovi održao je predstojnik Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo Stjepan Šterc. Informacije za studente dali su voditeljica Savjetovališta Hrvatskih studija Lovorka Brajković, predsjednica Studentskoga zbora Hrvatskih studija Marija Barić Đurđević i Tomislav Marić iz Sveučilišnoga računskoga centra Sveučilišta u Zagrebu.

Prof. Šterc u svojem je izlaganju istaknuo kako postoji nedvosmislena znanstveno utemeljena argumentacija za korijeniti zaokret u politici prema stanovništvu, migracija i neiskorištenom potencijalu hrvatskom iseljeništvu. Ukazao je na instrumente kojima se stanje može popraviti, zaželio novomu naraštaju studenata Hrvatskih studija puno uspjeha te je ih je pozvao na odgovornost.

Prezentacije s Uvodnoga predavanja nalaze se ovdje: Uvodno predavanje, Srce.

Fotogalerija.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS