Objavljeno: 15. 10. 2019. u 12:14
Administrator

Od četvrtka, 10. listopada 2019., Hrvatski radio započeo je emitirati seriju od petnaest kraćih radijskih emisija Minijature za radoznale: Slavne žene stare povijesti, čiji je autor doc. dr. sc. Mladen Tomorad s Odsjeka za povijest. Emisije će se moći poslušati svaki četvrtak u 11:05-11:12 na Prvom programu Hrvatskoga radija.

 

Svi zainteresirani mogu poslušati emisije svaki tjedan na radiju ili u slušaonici HRT-a.

Poveznica na prvu emisiju nalazi se u prilogu:

detalj Botticellijeve slike "Rođenje Venere", 15. stoljeće
detalj Botticellijeve slike "Rođenje Venere", konac 15. stoljeća

 

10. listopada 2019.: Afrodita

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS