Objavljeno: 5. 11. 2019. u 18:11
Administrator

pozivnica

U dvorani Zagreb na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu održat će se prvi dio Osmoga hrvatskoga žrtvoslovnoga kongresa s naslovom Totalitarizmi XX. stoljeća i njihove posljedice za hrvatski narod.

Kongres je predviđen u petak, 8. studenoga 2019., s početkom u 16 sati pod pokroviteljstvom Grada Vukovara te gradonačelnika Ivane Penave te uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Krapine.  Drugi i treći dan Kongresa, 9. i 10. studenoga 2019., održat će se u Krapini.

 

 

Zagreb, petak:

1.

 

Krapina, subota i nedjelja:

2.

3.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS